דפים

יום שישי, 11 בנובמבר 2022

עוף בחלב של ג'יימי אוליבר

 עוף בחלב עם מרווה ורמיזות לימון

עוף בחלב

 


4 מנות

1 שעה ו 40 דקות

דרגה: קל

ללא גלוטן

 

 

 

מרכיבים:

עוף שלם במשקל 1.5 ק"ג

100 גרם חמאה לא מלוחה

שמן זית

1/2 מקל קינמון

צרור טרי מרווה (רק העלים התלושים)

2 לימונים

10 שיניים של שום

550 מ"ל חלב

 

אופן ההכנה

  1. לחמם את התנור ל 190 מעלות ולהכין סיר שיכיל את העוף בנוחות.

  2. לתבל את העוף במלח ופלפל שחור בנדיבות. לאחר מכן לטגן אותו בחמאה ומעט שמן זית. להפוך את העוף מפעם לפעם כדי שיטוגן מכל צדדיו.
     
  3. לכבות את האש. להוציא את העוף לצלחת. לשפוך את נוזלי השומן מהסיר אבל להשאיר את כל הטוב הדביק והחרוך שבתחתית הסיר, שיוסיף לטעם הסופי המקורמל משהו.

  4. להחזיר את העוף לסיר, להוסיף את כל שאר המרכיבים (לגרד תלתלי קליפת לימון לסיר, להשאיר את שיני השום בלתי מקולפות). לאפות בתנור שחומם מראש למשך שעה וחצי. מפעם לפעם להזות מהרוטב על העוף. קליפת הלימון תגרום לחלב להיפרד, מה שיתן לנו רוטב מעולה.

  5. להגשה: יש לפרק את העוף ולהפריד מהעצמות. לחלק לצלחות. לצקת מעל בנדיבות את נוזלי הרוטב, כולל גושי החלב (גבן).

מומלץ להגיש עם פירה תפוחי אדמה ותרד מאודה.    


 

 

 

 

 

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה