דפים

יום שישי, 11 בנובמבר 2022

מרק דגים ופירות ים סמיך- צ'אודר

 

 


By Leszek Leszczynski - Shrimps and corn chowder, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46461175


צ'אודר, מרק דגים סמיך 

המנה המופלאה הזאת כל כך לא כשרה עד שאין לה שם בעברית. בלעז קוראים לה
seafood chowder שזה בעצם מרק סמיך. 

chow ע"פ המילון: (בלשון הדיבור) אֹכֶל  

בקיצור, משהו בסיסי ביותר, משביע וטעים אבל לא נפוץ במחוזותינו בשל ה... כשרות.

והרי מתכון בסיסי, טעים וקל: 

מרק סמיך וקרמי עם סלמון, בקלה מעושנת (או כל תערובת דגים אחרת), תערובת של פירות ים ותפוחי אדמה- ארוחה נהדרת מכל הלב.
 
  • 15 דקות הכנה
  • 15 דקות בישול
  • 4 מנות
  • דרגת קושי: קלה
 

המרכיבים:

כף שמן צמחי
בצל אחד גדול וקצוץ
100 גר בייקון קצוץ
1 כף קמח
600 מ"ל ציר דגים ואפשר גם להזמין ישירות כאן (באנגלית fish stock)
225 גרם תפוחי אדמה חתוכים
מלח
פלפל
300 מ"ל חלב
320 גרם תערובת דגים (בקלה, סלמון וכדומה)
4 כפות שמנת לבישול
250 גרם פירות ים מבושלים (מקולפים)
צרור קטן של עלי פטרוזיליה קצוצים
לחם אייכותית להגשה
 

הכנה

 
  1. יש לחמם את השמן במחבת גדולה ועמוקה מעל אש בינונית. להוסיף את הבצל והבייקון. 8-10 דקות על האש, תוך כדי בחישה עד שהבצל רך והבייקון מבושל. להוסיף ולערבב את הקמח למשך כשתי דקות נוספות.

  2. לצקת את ציר הדגים ולהביא לרתיחה עדינה. להוסיף את תפוחי האדמה ולכסות. להמשיך לבשל עוד כ 10 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

  3. להוסיף את התבלינים והחלב ולהמשיך לבחוש.

  4. להוסיף בעדינות את הדגים ולבחוש; את השמנת לבישול ואת פירות הים לעוד כדקת בישול.
    לבדוק ולתקן תיבול, לזרות את הפטרוזיליה הקצוצה ולהגיש בקערות מרק עמוקות ולידן לחם משובח והרבה חמאה. 
     


 
 
 

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה